ang studier i de nordiska länderna

Hej!

Ser att det är många som är intresserad av att läsa till läkare i danmark, men jag skulle hellre vilja läsa i någon av de andra nordiska länderna!

Har kikat runt lite på syoguidens hemsida, men jag hittar ingen konkret sida med bra fakta över vilka poäng som gäller osv.

Så min fråga till dig är vilket land är det lättast för mig att komma in på om jag vill läsa till läkare: norge, finland?! bortsett från danmark).

Används det någon typ av kvot och är utbildningarna kostnadsfria? Är det vanligt att svenska läkarstudenter får möjlighet att antas till de internationellt gällande läkarutbilningarna? och vad är kraven dvs. vilka kurser skall man ha läst samt betyg?

Vore jättesnällt om du skulle kunna svara, har varit runt på mässor, men ingen verkar sitta på något riktigt bra svar!
Johansson 2009-02-05 02:03

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-02-06
Hej
Det vanligaste landet är Danmark men Norge ökar. I Norge söker man dels på sina betyg + dels tilläggspoäng frö särskilda kurser men antaningspoängen skiljer sig inte så mycket åt från Danmark.
I Finland finns endast ett fåtal platser som är på svenska. De är egentligen vigda åt de som ska arbeta i de svensktalande delarna av Finland och är nästa omöjliga att komma in på som svensk.
Inom de nordiska länderna räknas man inte som internationell student utan söker på samma villkor som invånarna.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Chris Wigh 2009-02-06
Hej igen
Lättast att komma är Danmark ifall poängen lige rkvar på samma nivå somhösten -08 där man kunde komma in på 16,9 i Århus.
Chris

Skriv kommentar: