Danmark - frågor om betyg

God dag Chris, hoppas allt är bra!
Hade några frågor om ansökan till min framtida utbildning och undrar om du kan hjälpa mig på traven. Det är så att jag läst hela min gymnasieutbildning på Komvux och vill söka till läkarprogrammet i Danmark. Men undrar:
1. Det står på t.ex. Cirius hemsida att det krävs 2350p för att kunna söka till Danska Universitet, men här hemma räcker det med 2150p efter att man räknat bort idrott mm. Går detta att tillämpa i Danmark?
""2. Jag kommer ta ut mina betyg i Juni som ett samlatbetygsdokument(2350p om så krävs) och undrar Hur jag ska söka under tiden, ansökan ska ju vara inne den 15e mars, vad ska jag bifoga för handlingar? Kan man skicka en ansökan utan betyg och skicka in dessa i efterhand? Ska jag skriva """"Komvux"""" under typ av examen jag har trots att det är ett samlatbetygsdokument?""
3. Då jag inte höjt några tidigare betyg hamnar jag väl i kvot 1 eller är jag ute och cyklar?

Tacksam för hjälp :)
Alex
Alex 2009-02-13 02:05

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-02-16
Hej
Tack, allt är bra.
""1. Ett idrottsbetyg förekommer inte på ett komvuxbetyg och därför räknas alla poäng(2350) med.Idrotten och ESV är redan """"bortblockade"""" från ett komvuxbetyg eftersom det räcker med 2350 poäng jmf med gymansiet på 2500 poäng.""
2. Om betyget kommer att utfärdas i sommar måste du ha ett slutebtyg på minst 2350 poäng. Samlade betygsdokument gäller endast om betyget är utfärdat före 30 juni 2002. Du kan alltå inte söka på ett samlat betygsdokument.
Du skriver på ansökan(vid punkt E) att du kommer att komplettera med ett komvuxbetyg.
3. Om du inte har några andra meriter så prövas du endast i kvot 1.
Hälsnigar Chris, www.syoguiden.com
Alexi 2009-02-27
Hej igen Chris,

""1: Nästan klar med min ansökan men undrar fortfarande vad jag exakt ska skriva i ruta 4:E på ansogningsskemat om jag tar slutbetyg från komvux Juni 2009? Och gör jag fel om jag istället fyller i under ruta 9 på ansogningsskemat att jag fortfarande läser på komvux samt skriver under """"År bestået/forv. bestået"""" t.ex Juni 2009? Det står väl att man kunde göra så i Syoguidens anvisningar om Danmarkstudier..""
2: Vad ska jag fylla i under ruta 3 och 5 på prioriteringsskemat om jag får mitt slutbetyg/eksamen Juni 2009?

Tacksam för svar!

Skriv kommentar: