Inredningsarkitekt utomlands

Hej!
Jag sitter lite i ett dilemma, jag vill läsa till inredningsarkitekt och vill helst gå på HDK eller konstfack, men då det är svårt att komma in funderar jag på att läsa utomlands. Men vad jag har hört är det svårt att komma tillbak till sverige sen och bli medlem i sveriges arkitekter pga olika behörigheter. Vad vet du om sånt?

har tex kollat upp CATC i Sydney som verkar jättebra! skulle älska att gå där men känns ju onödigt om man kommer till sverige sen och inte kan bli medlem i sveriges arkitekter. Eller vet du nån annan bra skola i Australien eller England?
Angelica 2009-04-10 02:16

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-04-14
Hej
För att få använda sig av yrkestiteln MSA(som inredningsarkitekt) hos Sveriges arkitekter så krävs tt man har uppnått examen på master eller liknande + 1 års yrkesverksamhet.
Jag kan tyvärr inte tipsa om några utbildningar utan du får söka på nätet. När du hittar en utbildning som du vill söka så är det viktigt att kolla vad den motsvara i Sverige. Det kan du göra hos Högskoleverket.
Gå in på syoguiden och sök på inredningsarkitekt under studier utomlands så hittar du länkar till utbildningar i London och Sydney. Danmark har en bra skola inom inredningsdesign/arkitekt. Jag länkar till dessa
http://www.dkds.dk/%7B68BEB4C6-8987-42C4-82C5-EE16D1DF4EDD%7D
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: