Någon som ska eller läser till läkare utomlands nu?

Hej

Jag är väldigt intresserad av läkarutbildningar utomlands och kommer förmodligen söka till någon av dem nu till våren. Det skulle vara till stor hjälp om någon som ska studera, studerar eller har studerat till läkare utomlands kunde ta kontakt med mig och ge mig lite råd och information.

Mvh Jimmy
Anonym 2007-01-08 00:00

Kommentarer:


Anonym 2007-01-09
Hej Jimmy,

Laser Medicin pa Imperial College School of Medicine i London (rankad fyra i varlden for ovrigt), och jag har nu gatt har en termin.

""Forst och framst, att soka till England (och detta galler for alla medical schools, hogt som lagt rankade sadana) kan vara en ganska komplicerad process. Vissa skolor kraver att du tagit speciella admission tests som del av din ansokan. Dessa tester kan vara, e.g. BMAT (for Imperial College, Oxford, Cambridge) och UKCAT (e.g. KCL). Detta test ar, tillsammans med ett """"personal statement"""" (dar du skriver om varfor du vill lasa medicin), en reference ( skriven referens fran nagon person (e.g. gammal larare) om hur duktig du ar), samt givetvis dina betyg, grunden for din ansokan. Tycker de om allt detta, blir du kallad till intervju. Klarar du den sa...ja, du ar du inne.""

""Detta galler givetvis bara England, men jag antar att processen ar lika komplicerad for, e.g. USA eller nagot annat """"respektabelt"""" land. Mitt tips ar att du ska forsoka rikta in dig pa nagot speciellt land du kan tanka dig plugga i, och gora en nogrann research av vad som kravs for att komma in pa medicin.""

Har du nagra fler fragor, sa sag bara till

Lycka till!
Anonym 2007-01-09
okej, det låter bra. Hur är tempot och är det väldigt mycke hela tiden? Tror du man klarar av det fasten man inte har 20,0 och är engelskan väldigt svår till en början? Blev mycke frågor nu men hoppas att du kan besvara någon av dem :)
Tack så mycke för all hjälp!
Anonym 2007-01-10
Ingen fara, jag besvarar garna dina fragor.

""Sjalv gick jag IB, sa engelskan har inte varit nagot storre problem. Generellt sett, sa tror jag inte heller att engelskan skulle vara nagot problem for nagon svensk - man far helt enkelt plugga pa lite glosor
Anonym 2007-01-10
Ett hett tips är Danmark. Här finns tre stora universitet; Köpenhamn, Odense och Århus. Det finns blandat med människor här från nordens alla länder. De flesta föreläsningarna är på danska, en del på engelska. Studentlivet är toppen (Århus)! Hårda studietakter, men det är det väl överallt. Behöver inte göra nåt slags inträdesprov, dock är ansökningarna lite annorlunda än i Sverige. Det finns bra info. på denna hemsida, annars kan du gå in på optagelse.dk. Står dock på danska så det kanske är svårt att ta sig igenom på egen hand. OCh sen lovar jag att efter 1-2 månader är danskan inga som helst problem! Lycka till!
Anonym 2007-01-10
Okej, har funderat på polen bl.a. men har inte bestämt mig än. Tänkte hör vad som fick dig att bestämma dig för att läsa till läkare? :) Har utbildningen varit intressant och kul hittills för dig? Ja jag läser på natur och tar studenten nu i vår :)

Skriv kommentar: