Swiss higher diploma

Hej,

Jag studerar på Hotel Institute Montreux i Schweiz och kommer inom ett år vara färdig med ett Higher Diploma in International Hotel Management. Jag skulle vilja fortsätta utbilda mig och ta en bachelor examen, men är inte intresserad av att vidareutbilda mig på denna skola, då det inte är ämnen som intresserar mig på bachelor utbildningen.

Jag är intresserad av att specialisera mig i Human Resources, och har sett att man i Storbritannien kan göra en sk. Top up degree, om man har ett Higher National Diploma.

""Vad har jag för möjligheter med mitt Swiss Higher Diploma, utomlands och i Sverige? Kan jag använda det, eller måste jag studera en """"hel"""" utbildning?""

Med vänlig hälsning,

Jenny Carlsson
Jenny 2009-08-16 02:29

Kommentarer:


Johanna Boussard 2009-08-17
Hej!

Det bästa är att ta kontakt direkt med de universitet du är intresserad av att studera på. Det går inte att ge ett svar på frågan om hur mycket du kan tillgodoräkna dig av det du läst i Schweiz. Allmänt kan man säga att det absolut enklaste är att fortsätta studera på de skolor din schweiziska skola har samarbete med. De känner till utbildningen du har gått och har ett avtal som säger hur mycket du kan tillgodoräkna dig. Andra skolor gör en bedömning utefter dina papper. Se till att ha kursbeskrivningar redo så att de kan få en inblick i vad varje kurs har innehållit.

Lycka till!

Skriv kommentar: