Socionomutbildning utomlands?

Hej!

Jag har frågor kring att plugga till socionom i utlandet (de länder jag tänkt är England och Australien). Vad för slags utbildning ska man plugga där och kan man då arbeta som socionom även i Sverige efteråt? Tips på skolor? Är det bättre att försöka studera här i Sverige och sen flytta dit? tacksam för alla tips och råd!
Jenny Johansson 2009-10-29 02:39

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-11-02
Hej
Socinomyrket är inget legitimationsyrke och då är det upp till arbetsgivaren om de vil anstäla dig eller inte. Men jag tror det kan vara svårt att få jobb i Sverige eftersom utbildningen här innehåller mycket praktik och en del juridik som är kopplad till det svenska rättssystemet.Ett sätt kan vara att komplettera med kurser i Sverige.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Natalia Westman 2016-12-23

Hej Jag har funderingar kring att läsa Sociologi i USA och sen använda den utbildningen till att plugga vidare i Sverige. Kan man bli accepterad tillbaka i Sverige med ett direkt jobb eller vidareutbildning med en Sociologi utbildning? Hur fungerar det idag? Jag är i process att ansöka ett student visum på ambasaden till USA. 

Tack för alla råd!

Natalia Westman 2016-12-23

 

Natalia Westman 2016-12-23

Hej igen, jag har en ytterligare fråga. Går det att bli engelsk lärare i Sverige om jag har en engelsklärarutbildning i USA? 

Hur fungerar den frågan i grannländerna, Polen, Finland, Norge och Danmark. Om jag vill frannländeran en liknande syoguid som i Sverige? 

(Jag har googlat och fått svar att Polen har brist på engelsklärare idag.) 

 

Uppskattar all hjälp att guida mig rätt.

Natalia Westman

Skriv kommentar: