Afrika

Jag vill arbeta med och i Afrika, men kommer inte på vilka programm som passar sig bäst, då jag först vill studera. Vill plugga i Skåne, och i framtiden bland annat engagera mig inom drabbade områden och hjälpa barn ut ur spåret ""ingen utbildning/hårt arbete/prostitution"". Det finns många utbildningar men jag vill gå det ultimata förberedande.
Har också funderat på att läsa till sjuksköterska och åka med läkare utan gränser.
Vilka utbildningar kan jag välja bland?
Anonym 2007-03-28 00:17

Kommentarer:


Anonym 2007-03-28
Hej
En bra början kan ju vara att gå en kurs på en folkhögskola där man som en del av kursen åker iväg. Det kan vara ett bra sätt at pröva på och se om det är något som passar dig. Du kan också gå in på en av länkarna och vad som krävs om du vil söka arbete. De yrken som efterfrågas är ju sjukvårdspersonal, ingenjörer, agronomer osv.Österlens folkhögskola har en sådan utbildning
http://www.osterlen.fhsk.se/index.php?page=16
http://www.globalportalen.org/74.htm
Anonym 2007-03-28
hej! vill gärna bli hudterapeut..Bor i göteborg o pluggar helst här..vad finns det för skolor o vad är skillnaden mellan privata o tex ky utbildningar..hur e de med att få jobb efteråt?? Tack.
Anonym 2007-03-29
Det finns kurser med namn som global utveckling, afrikakunskap o så vidare på högskola/universitet, som ger en specialisering som man kan ha nytta av när man vill arbeta med sådana frågor som du beskriver. Jag känner inte till något sånt i Skåne, möjligen någon folkhögskola, men inte på högskolenivå. I stockholmsområdet, Göteborg och Dalarna vet jag att det finns dessa kurser inriktad på afrika och utveckling.

Skriv kommentar: