Läkare i danmark

Hej!
Jag gick ut gymnasiet med hyfsade betyg, förutom att jag inte läste FysikB och hade IG i kemiB. I höstas läste jag upp dessa båda kurser på Örebro Universitet, så nu har jag dem också. Kan jag söka till läkare i Danmark nu?
MVH
L
Liesel 2010-02-17 02:55

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-02-18
Hej
Om du läst upp kurserna till G eller högre så kan du söka. Du söker på ditt gymnasiebetyg och kurserna du läst upp förändrar inte meritvärdet. F n krävs endast Fy A men from 2011 krävs även Fy B.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Liesel 2010-02-18
Tack för svaret Chris!
Jag blev otroligt glad och lättad nu, jag trodde nämligen att det var så att om man hade IG i en kurs som krävs för att vara behörig (eller om man inte läst den alls) i slutbetyget från gymnasiet, så var man ej behörig att söka. Alltså att det inte gick att läsa upp kurserna efter gymnasiet (på komvux eller universitet), utan att det bara var gymnasiebetygen som gällde. Det är alltså inte sant?

""Sedan tänkte jag höra med dig om du vet om de har något som motsvarar """"särskilda skäl"""" eller liknande i läkarutbildningen i Danmark?""
Tack för hjälpen!
Mvh Liesel
Chris Wigh 2010-02-21
Hej
Man kan inte höja sitt bety gi Danmark men man kan läsa om man saknar behörighet.
Jag har inte sett att man kan komma in på en utbildning med särskilda skäl om betygen inte räcker till. Det är oerhört att komma in på det sättet i Sverige(krävs mycket starka skäl) så jag har svårt att tro att det skulle vara lättare i Danmark. Har du starka skäl så kan duju pröva att söka till Sverige.
Hälsingar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: