Tandläkare utomlands

Hej! Jag vill plugga till tandläkare, eftersom att jag inte har tillräckligt höga gymnasiebetyg och att det är så liten chans att komma in på folkhögskolekvoten funderar jag på att studera utomlands. Så min fråga är: Vilka länder har tandläkarutbildningar som är godkända inom Eu och berättigade till studiemedel? Vad är kostnaden? Hur söker man? Finns det möjlighet att komma in i Norge/Danmark med hjälp av folkhögskolebetyg? Tack på förhand!

Sofie 2010-11-09 13:33

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-11-09

Hej

Både i Danmark och Norge är det väldigt svårt att komma in på utbildningar med höga antagningspoäng om man har folkhögskoleomdöme.

Engelskspråkiga tandläkareutbildningar finns i många länder t ex Lettland, Litauen, Polen, Slovakien, Ungern, Tjeckien etc.

En del av utbildningarna har representanter i Sverige som då kan hjälpa till med ansökan, kunskapstester och dyl. Bla finns Sonans Interstudies

http://www.sonans.no/interstudiesse/

Även Språkpunkten och Study abroad förmedlar tandläkarutbildningar i bl a Riga.

http://www.studyabroad.se/medicin_halsa.aspx

http://www.sprakpunkten.se/universitet-college/studera-i-riga-lettland-pa-riga-stradins-universitet

Du får räkna med i kursavgift ca 500 000:-600 000:- för hela utbildningen.

Hälsningar Chris, www.allastudier.se

Chris Wigh 2010-11-09

Chris Wigh Studie & yrkesvägledare idag 15:43

 

Hej Både i Danmark och Norge är det väldigt svårt att komma in på utbildningar med höga antagningspoäng om man har folkhögskoleomdöme. Engelskspråkiga tandläkareutbildningar finns i många länder t ex Lettland, Litauen, Polen, Slovakien, Ungern, Tjeckien etc. En del av utbildningarna har representanter i Sverige som då kan hjälpa till med ansökan, kunskapstester och dyl. Bla finns Sonans Interstudies http://www.sonans.no/interstudiesse/ Även Språkpunkten och Study abroad förmedlar tandläkarutbildningar i bl a Riga. http://www.studyabroad.se/medicin_halsa.aspx http://www.sprakpunkten.se/universitet-college/studera-i-riga-lettland-pa-riga-stradins-universitet Du får räkna med i kursavgift ca 500 000:-600 000:- för hela utbildningen. Hälsningar Chris, www.allastudier.se

Mikaela 2011-08-23

Hej! Jag skulle vilja fråga om det är möjligt att plugga till tandläkare i serbien och sedan jobba som det i sverige?

Dragan 2011-09-27

Hej! Jag skulle vilja fråga om det är möjligt att plugga till tandläkare i serbien och sedan jobba som det i sverige?

Erkan 2013-01-08

Hej! Jag skulle vilja fråga om det är möjligt att plugga till tandläkare i serbien och sedan jobba som det i sverige?

Skriv kommentar:

Taggar: tandteknik