Bachelor's Degree - kostnad?

Hej,

jag har funderat på att studera utomlands, mer specifikt i USA. Jag går nu mitt andra år på gymnasiet, så det är fortfarande ett tag kvar. Vad jag är mest intresserad av just nu är vad det ungefär kan kosta att studera utomlands.

Jag funderar på ett s.k. Bachelor's Degree inom något IT-ämne, vilket då innebär en 4-års studietid, vad jag har förstått. Vad kan en sådan studie kosta? Naturligtvis förstår jag att det skiftar på vart man väljer att studera, hur man bor o.s.v. Jag har tittat lite på t.ex. Santa Barbara City College (dock så är jag inte säker på att de erbjöd Bachelor's degree), Santa Monica College och även University of San Francisco. Dessa skolor antar jag är ganska populära, och därför är säkert priset lite högre just där.

Men i alla fall, vad skulle det på ett ungefär kosta att studera vid någon av dessa skolor i en 4-års tid? Helst skulle jag då vilja bo i ett studenthem som skolan ordnar.

MVH,

Kristoffer.

Kristoffer 2011-01-01 18:48

Kommentarer:


Chris Wigh 2011-01-05

Hej

Ju mer populär skola desto högre studieavgifter. Om man vill ha en relativt billig utbildning men en examen från ett universitet så kan man läsa de två första åren på ett community college som har relativt låga studieavgifter. Efter de två åren kan man sedan söka sig til ett unviersitet och läsa klar sin examen där. Då får man en examen får det lärosätet där man sist läste.

Hälsningar Chris,www.allastudier.se

Jonathan 2011-03-31

 

Tjena Kristoffer!

Om du ska plugga i USA så är det några saker du bör tänka på. Det kan bli väldigt dyrt på andra sidan atlanten.

Ett city college eller community college som det också heter ger inte en bachelor som du misstänkte utan en associate degree som är en två-årig examen men är billigare än ett "vanligt". Och det går att göra en transfer till ett fyra-årigt universitet. Men det är inte en vattentät plan för det råder ingen standardisering mellan community college och universitet så kolla noga upp först vilket community college funkar med vilket universitet.

Dom dyraste universiteten är privata universitet - ett bra sådant kan kosta dig uppemot 45 000 dollar PER ÅR. Vilket är helt vansinnigt. Billigare alternativ är statliga universitet som inte behöver vara sämre – du kan leta efter sådana. Statliga universitet har order ”State” i sitt namn. T.ex. San Francisco State University. Där kostar det ungefär 16 000 dollar per år för internationella studenter.

Behöver du lite mer detaljerad info så kolla in www.pluggautomlands.info

Lycka till!

 

Lennart 2013-10-14

jag skulle gärna vilja få mer information om studier i t ex tyska i europa våren -14 i, d lika more information  about german studies in Europe next year!

Skriv kommentar:

Taggar: studera utomlands