Betygskraven i England

Hej
Jag undrar var man kan få tag på betygskraven för England för läkarprogrammet? Var brukar det ligga på ungefär?
Anonym 2007-05-02 00:21

Kommentarer:


Anonym 2007-05-02
Hej
Det finns ingen sådan statistik. Man räknar inte om svenska betyg till engelska. Antagningen skiljer sig från den i Sverige där man enbart söker på sina betyg eller högskoleprovet. I England söker du alltså inte på ditt betygssnitt. De tittar på betygen i de kurser som är relevanta, om du har andra meriter. Det är också bra om du har riktigt starka referenser. Det är upp till varje universitet att avgöra hur de vill värdera dina betyg.
Anonym 2007-05-02
Vad räknas som riktigt starka referenser i dessa sammanhang?
Anonym 2007-05-04
Som sagt tittar universiteten inte på betygssnittet utan främst på relevanta betyg, på universitetens hemsida och på UCAS (br. VHS) brukar minimikrav anges och ämnen man anser relevanta till programmet.

Läkare brukar kräva AAA, d.v.s A i tre ämne(britterna tar endas betyg i ett yttest fåtal ämnen genom prov (3) och inte som i sverige). Vissa universitet ger landsinfomation om antagning, om Svenska kvalifikationer nämns ofta ett medelvärde över VG och MVG i relevanta ämnen. Dock är e enbart kraven för att få ansökan behandlad, absolut ingen säkerhet för att bli antagen.

Universiteten kräver (för läkare) höga betyg i de naturvetenskapliga ämnena, absolut MVG i Biologi och Kemi, man kan slinka undan med ett VG i en Mattekurs. Naturligtvis är det vikitgt med bra betyg i ENgelska, eller ett ILTS/TOEFL resultat.

Gällande referenser är nog ditt personliga statement viktigare, där du berättar om dig själv och din inställning till utbildningen. Där kan du ange vikitga meriter som att du har varit volontär i afrika, räddat Ladusvalorna från utrotning, hållt i ridläger för handikappade barn o.s.v. (man får inte ljuga).

""På program/skolor som det är dödshård antagning till, förekommer ofta praktiska prov. Sedan 2006 får kandidater till läkarprogrammet sitta ett speciellt test enbart avsedd för läkarkandidater, där dina attityder kommer """"avslöjas"""".""
Anonym 2007-05-06
Tack för ett jättebra svar!
En fråga, testet du nämner sist, är det ett krav på alla universitet? Var kan man göra det?

Skriv kommentar: