Tandläkare utomlands

Hej!

Vilken behörighet krävs för att komma in på tandläkarlinje i tex Riga?

Vilket annat land än Sverige har bra tandläkar utbildningar? 

 

Mvh / Jennifer

Jennife Eriksson 2012-02-29 22:11

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-03-05

Hej
Till läkarutbildningar utomlands är det ovanligt att de kräver specifika kurser efertsom de har sökande från hela världen. Ofta räcker det med ett naturvetenskapligt program. Vid urvalet använder man sig ofta av inträdesprov som kan vara rätt svåra.
Vilka länder som har bra utbildningar vågra jag inte svara på. På senare tid har läkarutbildningen i Rumäninen fått dålig kritik. De bästa är om du kan få kontakt med någon svensk som går utbildningen och som kan ge dig referenser och även kolla med Socialstyrelsen som ska utfärda den svenska legitimationen.
Hälsningar Chris

Chris Wigh 2012-03-05

Hej
Till utbildningar utomlands är det ovanligt att de kräver specifika kurser efertsom de har sökande från hela världen. Ofta räcker det med ett naturvetenskapligt program. Vid urvalet använder man sig ofta av inträdesprov som kan vara rätt svåra.
Vilka länder som har bra utbildningar vågra jag inte svara på.  De bästa är om du kan få kontakt med någon svensk som går utbildningen och som kan ge dig referenser och även kolla med Socialstyrelsen som ska utfärda den svenska legitimationen.
Hälsningar Chris

 

Skriv kommentar:

Taggar: tandteknik