Gångbar utbildning även i Sverige?

Hej! Jag och min polare har sökt och kommit in på ett kinesiskt universitet, vi börjar nu till hösten, csn, flygbiljetter och allting är redan ordnat. 

Vi går och gnager på några frågor som vi inte har fått några raka svar på.

1. Programmet är Bachelor/kandidat och på 128 credits totalt, ämnet är Business Administration.
Kommer den examen även att vara gångbar i Sverige, och vad motsvarar den i svensk utbildning? 
2. Hur tror du framtidssikterna ser ut med den examen, kommer det krävas en påbyggnad i form av Master-examen för att vara attraktiv  även på den svenska arbetsmarknaden?
3. Vi har även ett ämne i vår studieplan kallat "Higher Mathematics", vilken nivå av matte enligt svensk standard motsvarar detta?

Tacksamt för svar, fort!


/Norrlänningarna Stina o Emelie 

Stina 2012-05-30 13:43

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-05-31

Hej

I Sverige är det Högskoleverket som bedömer utländska utbildningar och vad de motsvarar i svensk högskoleutbildning. Det kan int ge något förhandsbesked men man kan gå in och titta på gamla bedömingar. Gå in på www.hsv.se och se om ni hittar någon som har fått en examen från Kina bedömt.

Svårt att säga hur gångbar utbildningen är på arbetsmarknaden i Sverige. Det beror på många faktorer, dels hur arbetsmarknaden ser ut för ekonomer och dels hur man bedömer er utbildning.

Ni skulle kunna ta kontakt med en studievägledare på en institution för ekonomi i Sverige för att höra om de har en erfarenhet av liknande utbildning.

Hälsningar Chris

Skriv kommentar:

Taggar: företagsadministration, kinesiska