helt program utomlands

Hej! Jag har bott i Barcelona i några månader, arbetar som au pair. i framtiden har jag tänkt mig att plugga till socionom, och har börjat fundera på att plugga här. skulle vara jättetacksam om ni kunde svara på några frågor! 1. Får man studielån och studiebidrag för detta? 2. Kommer min utbildning även gälla i Sverige? 3. Hur fungerar antagningen med mina betyg från Sverige? Tar de in ett antal utlänska studenter, eller kommer spanjorer i första hand? 4. Är kurserna på katalanska eller spanska? Kanske det finns liknande utbildning på engelska?? Nu blev det många frågor, men som sagt tacksam om ni kunde svara på någon i alla fall!

Louise 2013-01-09 00:23

Kommentarer:


Chris Wigh 2013-01-13

Hej
1. Om utbildningen ligger på ett statligt universitet och CSN godkänner utbildningen kan du söka studiemedel

2.Jag tror inte att utbildningen gäller i Sverige även om det inte är ett legitimationsyrke. Stora delar av socionomprogrammet bygger på Sveriges förordningar och lagar. Efter du läst utbildning och du vill jobba i Sverige måste du få den bedömd av Högskoleverket och vad den motsvara i svensk utbildning. Det beror mycket på vilken bedömning de gör.
3. I Spanien finns ingen generell antagning utan varje skola gör själv antagning och bedömninga av meriter.
4. Du hittar nog inga engelsspråkiga utbildning mot socionom. Om utbildningen bedrivs på spanska eller katalanska beror nog på vilket univeristet du väljer.Det bästa är att ta kontakt med den skolan du vill söka till för mer information.
hälsningar Chris


M 2013-03-30

Hej,

Jag pluggar till socionom i Spanien och undrar varför utbildningen inte skulle gälla i Sverige? Alla länder har ju sina lagar och förordningar, men i Sverige finns ett program på Stockholms universitet för "utländska socionomer". Dessutom ingår både Spanien och Sverige i Bolognasystemet så jag skulle vilja ha en djupare förklaring till att min utbildning inte skulle "gälla" i Sverige. Dessutom har jag sett att Högskoleverket bedömt massor med socionomutbildningar från utlandet, t.ex. spanska, och detta innan utbildningen blev 4-årig i Spanien. Jag funderar på att jobba i Sverige och tror och hoppas att det går, även om jag kanske behöver denna kompletteringsutbildning eller läsa en svensk master. Tacksam för svar från Chris och önskar Louise lycka till :)

Alice 2016-04-14

Hej M!

Lite sent ute här i denna tråd, men jag är också intresserad av att studera socionom i Spanien. Vad heter din utbildning och vilket universitet pluggar du på? 

 

Skriv kommentar:

Taggar: studera utomlands