Utlandsstudier

Hejsan!

Jag börjar 2:an nu till hösten, och planerar att gå klart den hemma i Sverige som vanligt. Skulle dock vilja plugga utomlands i 3:an, utan att för den sakens skull behöva gå ännu ett år i svenska gymnasiet när jag kommer hem igen.

""Jag har hört att man kan prata med sin rektor och ändra sitt program till ett s.k """"specialutformat"""" program, för att lättare kunna tillgodoräkna sig kurser man läst under tiden utomlands. Stämmer detta? Om man behöver göra kompletteringar, hur lång tid tar detta då? Räcker det inte med att göra prövningar i de ämnen man har missat?""

Skulle vara mycket tacksam över svar!

/ Mika
Mika 2007-08-10 00:33

Kommentarer:


Chris 2007-08-10
Hej
Enda sättet att tillgodoräkna dig studierna  är att gå på en svenska gymnasieskola utomlands. Kolla med din skol aom det finns något utbytesprogram  och om din hemkommun betalar för det året. Många som åker under gymnaiet får betala själva och går man inte på en svenska gymnasieskola så kan man inte räkna det året.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Nermina 2011-11-24

heej jag skulle fråga en sak som jag har tänkt över sen 9:an . jag går första året på gymnasiet (16 år) och jag funderar att studera utomlands (tyskland) i 2:an och kanske flytta också.. men hur kan jag göra?. jag kan tyska och jag är född där . tacksam för svar :)

Skriv kommentar: