Är min bachelorgrad värd något i Sverige?

Hej,
Jag har studerat på ett city college i två år, och nu i somras valde jag att transferera till Antioch University i Santa Barbara. Jag är nu inne på min andra quarter och har tre till innan jag får min bachelorgrad inom Business & Entrepreneurship. Jag har insett under min tid här att jag vill hem till Sverige och jobba efter avslutad utbildning, alternativt påbörja en masters i Sverige. Rådgivarna på min skola säger att kurserna man läser här är översättbara till det svenska skolsystemet, och att jag ska kunna studera vidare ifall jag vill, men vill höra här med.

Hur mycket är min bachelorgrad från denna privat institution värd hemma i Sverige, och kan jag fortsätta att köra en Master vid en svensk institution?
Tacksam för svar.

Johan

Johan 2014-10-22 01:40

Kommentarer:


Chris Wigh 2014-10-24

Hej
Om du vill söka en masterutbildning i Sverige så är det institutionen i Sverige som avgör och bedömer din utbildning räcker för att söka masterutbildning.
Det är annars UHR som bedömer utländska examen, ww.uhr.se
Hälsningar Chris

Johan Larsson 2014-11-24

Johan, ursäkta om jag frågar men , jag sitter själv och funderar på att åka över till UCLA och plugga mäklare ett år. Men jag får lite kalla kårar av ditt inlägg..det låter som du INSETT att Los Angeles var inget för dig ? Kanske inte för mig heller. Du får gärna säga vad du tycker varit dåligt, Jag har alltid trott att det är en dans på röda rosor och gräset är grönare i LA :)?


Ditt svar kan hjälpa mig mycket att ta rätt beslut ! 

Skriv kommentar:

Taggar: studera utomlands