Gymnasiestudier utomlands

Jag vill gärna gå ett eller flera år på gymnasiet utomlands. Men på de flesta organisationerna verkar det som att utlandsåret inte räknas som ett svenskt gymnasieår, och att man då måste gå det här hemma också. Finns det någon möjlighet att gå en utbildning som motsvarar ett svenskt gymnasieår?
tacksam för svar
Linn Fristedt 2007-08-11 00:33

Kommentarer:


Sussi 2007-08-12
Det kanske kan vara att gå på en svensk skola utomlands. Men det är inte säkert att du kan tillgodogöra det ändå, för även inom sveriges gränser kan det bli lite problem. Olika skolor har t ex lite olika upplägg, även inom samma linje, så en som byter skola i en kommun till en annan kan bli tvungen att gå om ett år för att inte missa för mycket.
Chris Wigh 2007-08-13
Hej
Det är enbart om du går på en svensk gymnasieskola utomlands som du kan tillgodoräkna dig året du är borta. De svenska skolorn aär främst till för barn som bor utomlands med sina föräldrar. Vissa skolor i Sverige har utbyte med dessa skolor men eller så kan kommunen välja att betala. Kolla med din skola/kommun. Det finns vissa organisationer där man kan få stipendier för attt resa iväg och läsa ett IB-program och då få en internationell examen.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Chris Wigh 2007-08-13
Hej
i Uppsala finns en 2-årig Ky-utbildning till diplomerad resesäljare som ger TRAC-diplom. TRAC är en kvalitetsstämpel inom resebranchen. Vissa delar av utbildningen ligger t o m i Stockholm(Södertörn).
http://www.yrkesakademin.se/311.php?category=46
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: