North Park University i Chicago

Hej,

Mitt namn är Kristoffer Grahn, jag jobbar på North Park Univeristy i Chicago. Om du är intresserad av att studera i USA så hör gärna av dig till mig så kan jag hjälpa till att svara på frågor. 

Varför studera på North Park University?

North Park University erbjuder alla svenska studenter ett international grant/stipendium. Beloppet är baserat på den Svenska vs. Amerikanska valutan. Svenska elever ska kunna klara sig på enbart CSN-lånet. En annan unik fördel med North Park är att man som svensk kan ta examen på 3 år istället för på 4 år som på andra college/universitet. Genom detta sparar du inte bara tid utan också mycket pengar. Svenska studenter får 30 credits (högskolepoäng) överförda från sina gymnasiebetyg, vilket motsvarar ca. ett år av studier i USA. Man behöver därför inte ta alla ”general education” kurser, som t.ex. Kemi, Matte mm. Anledningen till detta är att NPU är startat av svenska immigranter för över 100 år sedan. Universitetet är stolt över sina svenska rötter och vill ha svenska studenter på campus. I år studerar ca 30 svenskar på North Park av totalt ca 3,000 studenter. Det brukar inte vara några problem för svenska studenter att bli antagna till universitetet. North Park kräver INTE att man har gjort TOEFL och SAT proven som andra college/universitet gör. Språktestet är gratis görs när man är på plats.

Chicago som stad är fantastisk. Man hör inte så mycket om den i Sverige som man borde göra. Chicago är den 3e största staden i USA efter New York och Los Angeles. Stor-Chicago har 9,5 miljoner invånare medan det bor 2,7 miljoner i staden Chicago. Till skillnad från de flesta städerna i USA så finns det i Chicago ett tunnelbanesystem som fungerar utmärkt. Man kan alltså ta sig i stort sett överallt utan bil, vilket inte är så vanligt i USA. Skolan ligger också precis vid en tågstation och du tar dig till stadskärnan på ca 20 min. Chicago har 4 av de 7 högsta skyskraporna i landet, med bl.a. Willy’s Tower som länge var den högsta skyskrapan i världen. Det finns flera stränder mitt i staden där Chicagoborna och turisterna samlas på sommaren. Chicago är en multikulturell stad med mat och restauranger från hela världen. Staden erbjuder även fantastisk shopping och ett pulserande nattliv. Chicago är en idrotts-tokig stad. Populära idrottslag i staden är Chicago Bulls (basket), Chicago Blackhawks (hockey), Chicago Bears (football) och Chicago Cubs och White Sox (baseball).

Om detta låter intressant så kan jag hjälpa dig (gratis) med ansökan till skolan, CSN-lån, visum och svara på alla frågor.

Mvh,

Kristoffer Grahn

[email protected]

+1-773-290-9164

Kristoffer Grahn 2015-09-14 03:23

Skriv kommentar: