Funderingar kring distansutbildning & utbildningsval.

Hej!

Jag bor i Göteborg och tar studenten denna sommaren, läser samhällsbeteende programmet.

Dock så är jag med intresserad och inriktad åt turism/service/event programmet, och tycker att det låter så mycket mer intressant och är klart för mig att det är vad jag vill studera vidare med efter gymnasiet för att jobba inom ett ämne/område som man träffar på nytt folk, dessutom är jag en person som gillar att resa, som är alltid glad & positiv, älskar att lära mig nya språk (vilket jag i redan i nuläget kan många språk så som: engelska, svenska, portugisiska, spanska och franska) vilket är en positiv del i det hela, och kanske ger mig en större chans med fler öppna dörrar inom den arbetsvärlden.

Dock skulle jag vilja plugga i distans. I distans, med turism/service/event programmet(vilket jag har behörighet till med mina betyg), och mina planer är just att göra det Portugal. Men hur kommer jag tillväga? kan jag studera den utbilningen i högskolenivå i distans? vart skall jag vända mig(i göteborg)? Vilka ämnen läser man? får jag något CSN? Hur många år är just den kursen?

Tacksam för svar!

 

Milene Coutinho 2016-01-22 19:07

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-24

Hej
Menar du att du ska bo i Portugal och läsa på distans via en svensk skola?

Milene Coutinho 2016-01-24

Hej

ja precis, att jag studerar distans genom en svensk skola, men att jag väljer att bosätta mig i Portugal och studera där genom distans medel, såsom dator. Är det möjligt? Hur är det med prov, måste jag ta mig hela vägen upp till Sverige vid varje provtillfälle eller hur funkar det? 

Tacksam för svar

Skriv kommentar: