Plugga eller jobba i Spanien? 2

Hej!
Tack för ditt snabba svar och är väldigt glad över att jag kan vända mig till någon.
""Du svarade """"Om dina betyg däremot inte räcker till kan du inte höja dina betyg som man kan göra i Sverige. Du kan däremot komplettera ditt spanska betyg i Sverige om du saknar vissa kurser för behörighet. De kurserna kan höja ditt snitt.""""""

Det där med att jag saknar vissa kurser för behöriget, menar du dom ämnen som jag nämnde?

Historia A, Matte D, Engelska B, Svenska B och Samhällskunskap A?

Om de nu är rätt, betyder det då att jag måste studera dessa ämnen i komvux, kvittar om jag har en bra eller dålig slutbetyg i Spanien?

Om det nu är korrekt så kommer inläggets viktigaste fråga:

Om jag vill plugga dessa ämnen i heltid i komvux, hur långt tid tar det för att bli klar med allt som krävs för att komma in i civilekonomprogrammet ?

Om det nu är så att jag hoppar av skolan här i Spanien, och vill börja studera i komvux i Sthlm, måste jag komplettera fler ämnen än vad dom som krävs?

Det är allt jag undrar för att ta ett defintiv beslut.

Tack på förhand!
Mvh
Antonio
Antonio 2007-08-30 00:39

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-08-30
Hej
Jag tycker du ska ta kontakt med VHS och se om du kan få en preliminär bedömning av det du har läst i Spanien. http://www.vhs.se/templates/Page.aspx?id=1013
Med ett färdigt betyg har du säkert den grundläggande behörighten men det är svårt att säga om duhar den särskild abehörigheten för att söka till  t ex ekonomi(matematik C och Samhällskunskap A. Den bedömingne gör VHS. Dessutom ska du ha Svenska A+B och Eng A. Om du inte har betyg i svenska kan du göra ett test. Om du har ett färdigt gymnasiebetyg från Spanien så tror jag att du kan läsa in de resterande kurserna på en termin.
Om du har en halvfärdig gymnasieutbildning och ska läsa färdigt i Sverige så tror jag att du får läsa allt från början.
Hälsningar Chris, ww.syoguiden.com

Skriv kommentar: