Motiverad ansökan - Chris

Hejsan!
Kan du ge tips om vad som skall stå i en motiveret ansögning till läkarutb i Danmark? Vad ska jag skriva för att de ska bli intresserade av just mig? Ska man skriva som CV/jobbansökan eller..? Jag vet att man skriver denna för att de ska se mognad o dyl.
Jag söker på kvot 2 och har en rackarns massa patient och vårderfarenhet samt att jag är 30+.

En annan fråga: det står i behörighetskraven - MaC, FyA och KeB samt att minst 8.0 i betygsgenomsnitt. Min fråga är då om resten av gymnasiebetygen räknas in i genomsnittet? Jag har i MaC MVG, MaD VG, KeB VG, FyA VG, BiB VG (läser just nu FyB), dock är resten av mina gymnasiebetyg från 80-talet medelmåtta. Jag har både sjuksköterske och sjukgymnastexamen, jobbat som sjukgymnast i dryga 8 år.

Tacksam för svar.
Anonym 2007-01-18 00:03

Kommentarer:


Anonym 2007-01-18
Ett tips jag kan ge dig är att du bör nämna ALL din tidigare sjukvårdserfarenhet, det ger väldigt många pluspoäng!
Anonym 2007-01-18
Hej
ALlt arbete om kan vara meriterande ska du ta upp i ansökan,+ arbetslivserfarenthet, uppdrag, resor, föreningsliv, ideellt arbete, praktik osv.Du får poäng för varje merit.
8,o behövs för behörigheten. Sedan räknar man ut poängen för alla dina betyg. Du prövas först i kvot 1 på betygen. Där var senaste poängen 19,2 för att komma in. Efter det prövas man i kvot 2.
Anonym 2007-01-18
http://www.studieguide.sdu.dk/studievalg/index.php?pid=2&id=2031

Där kan du läsa mer om motiverad ansökning.
Anonym 2007-01-18
Stämmer det att man inte får tenta/plugga upp sina betyg när man söker i danmark/norge? Varför och i vilket av länderna är det så?

J.
Anonym 2007-01-18
I Danmark räknas ej upptentade betyg. De räknas endast om man tentar för att bli behörig.

Varför det är så? För att det ska bli mer rättvist och för att inte det ska bli inflation som i Sverige. Mycket bra om du frågar mig!

Skriv kommentar: