Vad skall jag välja?

Hej!

Jag har kommit in på Biomedicinsk analytiker laboratoriemedicin i Sverige men också kommit in på läkarstudier utomlands.

Jag vet inte vad jag skall välja, i framtiden kan jag tänka mig att forska på sjukdomar och vet inte vilken av de två utbildningarna som leder mig mer rakt på mitt mål att forska?

Sedan oroar jag mig över pengar, det kostar att studera utomlands men man får igen i lön efteråt medan den utbildningen här i Sverige är gratis men en lägre lön efter utbildningen. Vill inte välja att lägga massor av pengar på utbildning som jag anser skall vara gratis att ta del av, om jag ändå vill komma vidare till forskning efteråt, dock vill jag inte missa möjligheten att plugga så många intressanta kurser som finns på läkarutbildningen, då de kurserna intreserar mig men det gör också BMA kurserna, vill inte känna att jag missar något som jag skulle haft glädje av.

//Madelen 

Madelen 2016-08-01 16:57

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-21

Hej Madelen!

Ledsen att svaret har dröjt.

Detta är väldigt svårt för mig att svara på.

I slutändan är det ju upp till dig vilken av utbildningarna som intresserar dig mest.

Ett tips kan vara att boka ett möte med en studievägledare vid till exempel utbildningen som du kommit in på Sverige för att diskutera de olika möjligheterna.

Hoppas du kommer fram till en lösning som passar dig, lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: