Vilka betyg krävs?

Hej!

Jag är en tjej som har påbörjat trean i gymnasiet och redan nu funderar på att ansöka till universitet. Det som lockar mest är England och Cambridge/Oxford, men det känns nästan som en omöjlighet att komma in på dessa om man inte har toppbetyg i alla ämnen.

Jag har till majoriteten A i betyg och beräknar att jag kan få drygt 21 poäng i snittbetyg(meritpoäng inräknade) vid studenten om allt går som jag vill. Min fråga är om du tror att det kan vara bra nog för att ha en realistisk chans på dessa universitet? Är medveten om att personal statement brev, referenser, assessments och ev. Intervju som ingår i ansökan också räknas in, men det är väl ändå framförallt betygen som avgör?

Väldigt tacksam för svar!

/Ebba

Ebba 2016-08-30 10:21

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-09-04

Hej Ebba!

Denna artikel kanske kan vara av intresse, där tipsas även om att betygen inte är allt när du väl söker till Oxford & Cambridge: http://allastudier.se/tips-o-fakta/2033-cambridge-och-oxford-s%C3%A5-kommer-du-in-p%C3%A5-englands-f/

Ett annat tips är att ta kontakt med en förmedlingen för utlandsstudier som kan ge vidare info om vad som är bra att tänka på när du ansöker.

Lycka till och ha en fortsatt fin helg!

 

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: