Praktik

21 jan 2019
Fråga:
Läser till uska på distans vid sidan om mitt jobb som vårdbiträde. Finns det något sätt att få hjälp ekonomiskt under praktiken, utan att behöva ta studielån? Vilka stipendier finns att söka tex? 

Svar:

22 jan 2019
Hej, Man kan ju ta bara studiebidraget och inte lånet från CSN om man vill det. Läs om det här: https://www.csn.se/. Det finns många stipendier och det kan ta lång tid att söka bland dem. Bara en liten del av alla stipendier som finns kan sökas av vem som helst. Vanligtvis måste man uppfylla ett eller flera olika villkor för att kunna få ett stipendium. 

Det vanligaste kravet som ställs på dig som söker - förutom uppenbara krav som att du ska hålla på med idrott för att söka idrottsstipendier, konst för att söka konststipendier osv - brukar vara att du ska vara född eller bo i ett visst län, landskap, stift eller ort. Du kan läsa mer om det här: http://allastudier.se/tips-o-fakta/24-stipendier/. Vill man inte söka själv så går det att betala för en stipendiekonsult annars söker man i databaser på nätet för att hitta något som matchar. Lycka till!