Stipendium


Hejsan!

Jag är hemst nyfiken på om det finns några stipendium att söka för mig som ska läsa Marknadsföring - deltid två år på IHM, helt självbekostat. Vore tacksam för svar eller information av något slag. Mvh / Jonathan
Jonathan 2007-08-15 00:35

Kommentarer:


Sussi 2007-08-15
Att söka efter stipendier är som att leta i en djungel. Jag har själv sökt efter passande stipendier men kommer inte ihåg vad de som jag fann hette. Många bibliotek har abonnemang på en söktjänst för stipendier, globalgrant. Där kan man söka på ord och få lista på stipendier som kan passa en. På deras sida kan man också söka fritt (kostar annars) i en vecka eller nått sånt.
Bernt Ortner, SYV 2007-08-17
Det bästa sättet tror jag det är om du använder Dig av någon stipendieförmedling. Här kan du säkert hitta några genom SYOguiden.

Du skriver eller ringer till dem och talar om vad du är ute efter. De  plockar fram ett antal. Om du sedan vill ha ut dem kostar det en slant, men det är en ganska lindrig summa. Samtidigt hjälper de dig med hur du skall formulera en ansökan.
Ofta är det att man får tala om vad givaren får ut om de ger dig ett stipendium, vad du kan åstadkomma, om du får stipendiet.

Själv har jag tidigare användt Stöd och Stipendier. Jag tro de har www.sosab.se, men det finns flera stipendieförmedlingar t. ex. stipendiekonsulten.

Att sitta och titta i Stipendieboken, tror jag är döfött.

Skriv kommentar: