...

hej.

jag har lite funderingar kring studiebidraget. jag har jobbat största delen av det här året och där med jobbat ihop en rätt stor summa. nu i höst ska jag läsa en fristående kurs på 30 högskolepoäng. har jag rätt att ansöka om studiebidrag ändå? jag har nämligen hört att om man har tjänat en viss summa under ett år har man inte rätt till studiebidrag. hur funkar det egentligen?
Studiebidraget 2007-09-04 00:39

Kommentarer:


Sussi 2007-09-04
Det här med gränser för hur mycket man får tjäna för att få rätt till studiebidrag från CSN gäller inte än i ditt fall. Det är det man tjänar när man samtidigt får bidrag eller bidrag + lån från CSN som denna inkomstgräns börjar gälla.

Är det första gången du söker bidrag?
.... 2007-09-04
jag har även hört att man bara kan få 240 poängs studiebidrag dvs har man läst kurser som tillsammans utgör 240 poäng så kan man inte få studiebidrag efter det. stämmer det?

tack på förhand!
Sussi 2007-09-04
Det finns en maxgräns för hur mycket studiemedel man kan få. Studiemedel för 6 års heltidsstudier är 240 (gamla) poäng, vilket också är gränsen. Men man kan t ex ta hälften eller 75% av studiemedlet (bidrag eller bidrag + lån) och på det sättet kunna få studiemedel lite längre. Läser du 240 poäng men tar studiemedel för hälften så kan du få studiemedel till fler poäng.

Skriv kommentar: