Danmark läkare

Hej, jag gick nyligen ut gymnasiet med ~19,7 (19,69) i snitt. Har sökt till läkarprogrammet på alla tre universiteten i Danmark, inklusive som standby på alla.

""Har för mig att man kan få ett påslag till sitt snitt om man läst x antal ämnen på """"högsta nivå"""", något jag gjort med engelska (C), matematik (E), fysik (B), biologi (B), kemi (B) och Svenska (B) (tror det är dem som räknas) Hur mycket är tillägget i så fall på?""

Är lite orolig för om jag ska komma in med tanke på att kraven har höjts avsevärt sedan 2006. Tror du att 19.7 kan ge en standby-plats om inte annat?

Förstår att det är jättesvårt att göra sådana uppskattningar, men tvivlar ändå på att fluktuationerna från år till år när det gäller antagningskraven är enorma..? Om man utgår från tidigare år, vad tror du i så fall om mina chanser?

Vore väldigt tacksam om jag fick en fingervisning om hur jag ligger till..

MVH
Per 2008-07-11 01:33

Kommentarer:


Kalle 2008-07-12
Jag skulle säga att det finns en liten möjlighet att du kommmer in i Århus eller Odense. Förra året krävdes 19,77 för köpenhamn så det e nog uteslutet.
Per 2008-07-12
Har hört att Odense och Århus alltid ligger lägre än Köpenhamn. Men kan man inte få stand-by och istället  börja ett år senare om man är precis på gränsen?

Skriv kommentar: