Boende

Hur gör man om man vill söka till en skola i en annan stad och vill ha en lägenhet eller studentboende, vart kan jag söka förutom på boplats.se? Vad händer om jag inte får ett boende, kan skolorna hjälpa en med det?
Nora 2009-11-05 02:40

Kommentarer:


Camilla 2009-11-05
Gå in på stadens hemsida, där finns oftast en flik som heter ""Flytta hit"" eller något sånt. Där borde du hitta det mesta du kan behöva. Den skolan du vill söka till har förmodligen också information om de studentboenden som finns i staden. Kontakta den aktuella studentkåren, finns oftast länkat från högskolans hemsida.
Sussi 2009-11-05
Besök stadens och skolans hemsida. Många har information om boende där (t ex länkar till bostadsföretag, info om hur man ställer sig i kö osv.). Info som underlättar lite för de som vill börja plugga i staden/den specifika skolan...
En del skolor har boendegaranti (men inte alla) så det är ofta bra att söka all info som man kan komma på... en del har kö man kan ställa sig i när som helst, vare sig man ska börja plugga eller bara tänker på det och andra kan ha andra krav... så kolla runt för att få bäst förberedelse och bäst info att arbeta vidare med i jakten på bostad...  

En del är intresserade av att hjälpa om sökandet efter boende inte går som man önskar, för de är ofta beroende av att studenter ska ha någonstans att bo för att kunna plugga i den nya staden. Info om sådan hjälp brukar finnas på olika hemsidor (stadens och skolans, studentkårens...)

Skriv kommentar: