Elektronik Distans

Hej.
Försöker hitta en lämplig utbildning i djungeln av utbildningar...
Jag har gymnasieutbildning avklarad (hantverk).

Har alltid haft ett brinnande intresse för "finelektronik" (d.v.s. kretskort, svagström, regler- och styrteknik m.m.) av alla de slag. Har byggt en del diverse smågrejor med enkla medel (reläer, strömbrytare, lysdioder, motstånd, byggsatser m.m.).

Nu skulle jag vilja fördjupa mig i detta "på riktigt" så jag vet hur jag ska bygga de prylar jag skulle vilja göra. (Just i skrivande stund är det bl.a. elektroniskt kodlås med automatisk öppning av dörr och trådlös fjärrstyrning av reläer som ligger på projektbordet)

Drömen hade vart en ingenjörsutbildning, men just nu finns inte tid eller pengar till det och därför vill jag istället gå kurser på distans.
Problemet är at jag inte riktigt förstår vilka kurser som är de rätta + att de flesta kurser kräver att man gått en viss annan kurs innan..

Så vad är rätt kurs att gå? Och vilka andra kurser är rätt att gå innan den?
(Rätt luddig fråga, jag vet, men jag vet inte själv, så... Hoppas nån kan hjälpa mig?)

MVH//Stefan

Stefan 2013-01-11 11:02

Kommentarer:


Chris Wigh 2013-01-13

Hej

Gå ion på www.yrkeshogskolan.se. Yrkeshögskolan erbjuder eftergymnasiala utbildningar och en del utbildningar ges även på distans. DU kan också vända dig till vuxenutbildningen och se vad de kan erbjuda för yrkesutbildningar.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar:

Taggar: reglerteknik, elektroteknik, programmeringsteknik, elektronik, styrteknik