Språkkonsult eller fysioterapeut?

Hejsan!

Jag är en 20-årig kille som är sugen att plugga till språkkonsult, helst i Göteborg (språkkonsultprogrammet) och undrar vilka jobbmöjligheter jag får. Fått lärt mig att det är bred linje så vill få svart på vitt vilka yrken man kan jobba som? Vill gärna ha ett mål att sikta på.

Jag är även intresserad att läsa fysioterapeutprogrammet men tänkte om det finns kurser att läsa upp detta i? Och till vilken nivå kommer man på enbart kurser?

Jag är en idrottsintresserad språkpolis, samt fotbollstränare på amatörnivå som gillar att skriva och uttrycka mig i skrift. Jag velar så mycket fram och tillbaka men första tanken är att läsa till språkkonsult och sedan kunna läsa upp lite fysioterapeutkurser. Först och främst för att båda yrkena intresserar mig fantastiskt mycket. Jag vill samtidigt jobba med texter men ändå har jag en stor dröm att bli professionell fotbollstränare, eller professionell fysioterapeut för ett fotbollslag, och därav kan jag ha stor nytta av att ha en fysioterapeutexamen (alt. kurser) i ryggraden.

Just nu sköter jag fotbollslagets facebook och instagram, som gör succé, men samtidigt vill jag hålla mig kvar inom sportens värld, eller mer specifikt, fotbollens.

Är mer än gärna öppen för andra förslag och idéer på hur jag kan lägga upp min framtid, tack på förhand!

/Franz

Franz 2016-09-20 22:51

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-09-30

Hej Franz!

Ledsen att svaret har dröjt.

Angående språkkonsulters arbetsmarknad är mitt tips att du bokar ett vägledningsmöte med studievägledningen vid Göteborgs Universitet för att få konkreta exempel på vad/hur man kan arbeta efter utbildningen.

Egentligen blir mitt svar detsamma gällande Fysioterapeutprogrammet då respektive lärosäte har koll på möjliga upplägg samt vilka kurser som ingår i programmet.

Lycka till och ha en fin helg!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: