Val inför framtiden

Hej, 
Jag har haft oturen att få jobb på företa som av någon anledning, blivit uppköpta, nerlagda etc och jag har hamnat i ofrivillig arbetslöshet flera gånger. Jag är dock lärare i grunden, men blev sjuk av all fysik och psykisk stress och ser ingen framtid i det , trots lärarbrist. 
Jag har alltid velat göra något kreativt och skapande. Älskar trädgård och inredning. Nu vill jag göra dröm till verklighet innan det är försent och mina frågor är då:
Jag har tittat på distansutbildningar och diplomutbildningar. Är dessa bra och finns det stor chans att få jobb efteråt? Jag funderar på bla trädgårdsdesigner (trädgårdsakademin), inredningsdesigner (olika alternativ) och Visual Merchandiser (Leksand). 
Vilka av dessa yrken är lättast att få jobb inom om man inte vill börja som egenföretagare? 
Var ligger lönerna på?
Jag tänker lite på tiden som pensionär (nu är det rätt långt dit), och en invenstering att kunna utdryga sin pension med lite desinjobb efter ork. Är det bra tänk? 
Jag tycker allt detta låter kul, men har svårt att välja och behöver då lite info för att kunna ta ställning. 
Tack på förhand

Tina 2016-09-21 12:19

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-10-02

Hej Tina!

Ledsen att svaret har dröjt.

Det låter som att du i lugn och ro skulle behöva bolla lite olika alternativ, mitt tips är att du bokar möte med en studievägledare.

Dessa finns i kommunen/inom komvux, inom högskola/universitet exempelvis.

Lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

 

Martina Lundh 2016-10-04

Tack för svar.
Jag har redan varit hos studievägledare i min kommun. Fick tyvärr som svar att jag kunde söka på internet lika bra som hon kunde. Därav jag försöker få vägledning och hjälp att bolla idéer någon annanstans. 

Skriv kommentar: