JObb utan utbildning

Hej!
Jag har läst till lärare och är färdigutbildad. Har nu när jag praktiserat yrket upptäckt att det är själva planeringen jag tycker är rolig, inte undervisningen. Har funnit mitt drömyrke som jag vet jag skulle klara galant, men jag inte har inte råd/tid att läsa yttligare en till utbildning.

Det jag skulle vilja jobba inteom är logistik/verksamhetsplanerare. Har idag uppgifter i mitt arbete där logistik kommer mycket in, men jag har aldrig jobbat som logistikier. Har hört mig för att förstått att jag kan jobba som logistikier i olika nivår. Jag är beredd att jobba mig uppåt och är därför beredd att börja från botten. Hur vet jag vilka jobb jag ska söka beroende på nivå? Vet ni hur jag kan slå mig in på logistikbanan utan att behöva sätta mig på universitetet igen? Är min lärarutbildning värd något i detta sammanhanget?

Tacksam på svar hur jag får ett logistikjobb!
Karin 2007-12-12 00:58

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-12-12
Hej
Man kan arbeta med logistik på olika områden men inom skolvärlden/utbildningssektorn känner jag inte till att logostik används som en yrkestitel.Men vill du arbeta med verksamhetsplanering är kanske skolledare något annats satsa på. Ofta arbetar man som lärare några år för att sedan söka sig till den statliga skolledarutbildningen. Om man redan  arbetar som skollledare så kan man få lov att gå utbildningen på betald arbetstid.
Hälsningar Chris, wwww.syoguiden.com
Richard 2008-02-14

Globala logistik foretag som DHL, FedEx, TNT, Maersk, Schenker,  etc har valdigt bra utformat interna utbildnings-system sa du kan borja pa batten och utbilda dig uppat genom det interna system.
Sa sikta in dig pa dem.

Som industry tacker logistik allt fran speditor och trafikplanerare, som i manga fall inte kraver logistik-utbildning, till Supply Chain Management, som kraver en utbildning inom det.

Om du vill se vilka jobb du kan fa inom logistik sa kolla upp job-siter som tex monster.se och se vad som finns och kravs.

Skriv kommentar: