Specialiseringar konditori


  Hejsan !!

  Jag behöver hjälp av någon branschkunnig kollega
  med spetskompetens inom Konditori.

  Har just läst om några spetskompetenser:

  Pattiser
  Glacier
  Confiseur

  har försökt att googla på dessa men utan större
  resultat. enligt en tidningsartikel kan man få
  mästarbrev inom dessa specialiteter.

 Dessutom: vi har Chocolatier och ett begrepp:
 prallinör ? är det ungefär samma sak.

 Mvh

 Bernt Ortner
 SYV   



Bernt Ortner, SYV 2008-02-20 01:12

Kommentarer:


Bernt Ortner, SYV 2008-02-21
Hej !!

Har nu själv från sakkunnigt håll fått reda på att:

     Pattiser = Konditor
     Glacier=Glasstillverkare
     Confiseur= Karamell,konfekt
     & Chokladtillverkarer
     Boulanger= Bagare

     Chocolatier och prallinör är i stort
     sett samma sak.

      Det skadar inte att lära sig lite franska.

Skriv kommentar: