Vill arbeta med text i någon form

Hej!
""Jag har alltid varit intresserad av texter och undrar nu vad det finns det för arbeten som inbegriper eget skrivande, men kanske ännu mer kontroll och """"bollande"""" kring andras texter, i vilken genre som helst?""

// Sara
Sara 2008-11-12 01:50

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-11-13
Hej
Två yrken där man jobbar med text är copywriter och förlagsredaktör. Som copywriter jobbar du med reklamtexter där budskap ska nå ut via media både i tidningar, radio, tv, internet etc. Utbildning finns ex på Berghs School of communication. Man kan också gå journalistutbildning eller läsa Media- och kommunikationsvetenskap som kurs på högskolan.
http://www.berghs.se/5/sv/Utbildningar
Ett annat område är förlagsvärlden. Det finns en utbildning på 60 hp på Stockholms universitet där kravet är tidigare akademiska studier
http://sisu.it.su.se/info/index/LK7030
Du kan ju också jobba som lärare i t ex svenska. Då får du läsa texter  och komma med synpunkter, tips och råd. Idag kan man somlärare i svenska även jobba med andra kurser på främst gymansieskolan som t ex litterär gestaltning etc
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Emily 2009-02-24
Hej, jag tycker att förlagsredaktör låter väldigt intressant och passande för mig då jag gillar att arbeta med texter, helst skönlitteratur och så vidare. Jag har funnit en förlagsvetenskapskurs på 60 hp på Stockholms universitet, men min fråga är vilka andra kurser som vore bra att läsa för att man lättare ska komma in i branschen. Jag har även funderat på om ett kandidatprogram i kulturvetarlinjen på Stockholms universitet vore en bra ingång till detta yrke? Tacksam för svar!

Mvh, Emily

Skriv kommentar: