Hur få jobb efter högskoleutbildning i turism?

Hej!

Jag har kollat arbetsmarknaden en hel del nu inför sommaren då jag ska söka sommarjobb inom turism. Det är tyvärr en ganska dyster läsning och i knappt någon annons så värderas högskoleutb utan enbart erfarenhet.

Det är ju omöjligt att få erfarenhet om det bara är erfarenhet från branschen som räknas när man söker jobb. Det verkar vara väldigt utpräglat inom turismen och jag har även hört att man ofta går på andra meriter än utbildning.

Så var får man ett sommarjobb/jobb inom turismen efter en högskoleutbildning (teoretisk sådan)?
Anonym 2007-03-11 00:13

Kommentarer:


Anonym 2007-03-13
Hej!

Jag har själv den typen av utbildning bakom mig och jag vet att jag och mina kurskamrater också tyckte det kändes som en svår bransch att få in en fot i. Jag kan dock glädja dig med att när det väl var dags fick de flesta jobb. Det var många som tog lägre kvalificerade jobb under somrarna, som på hotell, campingar, turistbyråer, turistattraktioner. De brukar vara positiva till att anställa folk som går turismutbildning. DU kan nog inte räkna med att få någon högre position till att börja med, turismbranschen är ju fortfarande ganska mycket så att du ska jobba dig upp. Det viktiga är nog att få in en fot, sedan kan det gå fort att få en högre position. Lycka till!

Skriv kommentar: