Författarassistent/Manusförfattare

Hej! Jag vill gärna i framtiden jobba som manusförfattare för film och TV, och främst i humor genren. Problemet är att jag inte har en aning om hur jag ska gå till väga. Vad jag lyckats läsa mig till på internet är att man ska skriva egna små manus och sedan försöka, genom kontakter, få någon att läsa dem. För att få kontakter måste jag dock försöka ta mig in där det finns andra med samma mål eller drömmar. Jag funderar därför över olika yrken och utbildningar, på Dramatiska Institutet finns en manusförfattarutbildning, men jag vill hellre hitta något närmre min hemstad Göteborg. Finns det andra sådana utbildningar i Sverige? En annan utbildning, specialiserad på komedi finns i USA, på Second City i 3 olika städer. Hur lätt är det för en 20-åring från sverige att komma in här? Finns studiebidrag att få?
Ett annat sätt jag hört om är att arbeta som författarassistent, och sedan på den vägen få ett finger med i spelet och fler kontakter. Hur blir man författarassistent?
Skulle vara mycket tacksam för svar så jag blir lite mindre förvirrad!
Sofia 2009-06-25 02:24

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-06-26
Hej
Här kommer lite användbara länkar. Visst kan man skriva manus och skicka in till bolag men man måste vara medveten om att många skickar in manus och konkurrensen är hård. Jag tror det är bra at gå en utbildning där man under utbildningen kan skaffa sig kontakter.
http://www.riksteatern.se/templates/Produktion____9118.aspx
http://www.brobygrafiska.se/
http://www.filmmanusskolan.com/index.php?visa=148
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: