utbildning

hej
jag är utbildad djursjukvårdare från en gymnasiell naturbruksutbildning och jag undrar vad det är för skillnad på djurvårdare, djursjukvårdare och veterinärsassistent?!?
jag skulle vilja utbilda mig till veterinärsassistent men hittar bara samma utbildningar som till djursjukvårdare eller veterinär. finns det inga sådana utbildningar och om vart finns dem och kan man läsa på distans för jag har småbarnsfamilj och min sambo har jobb här vid vimmerby där vi bor?!? finns det någon sida jag kan gå in på och läsa mer om dessa utbildningar då?
TACKSAM FÖR SVAR
MVH MALIN
Malin 2009-07-27 02:27

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-07-28
Hej
Det enda som finns inom området är en utbildning till djurskötare,. Utbildningen finns på SLU i Skara. Utbildningen är tre år och leder till arbete på djursjukhus men även som assistent til en vterinär. Du kan säkert få ett jobb som vetrinärassistent med den utbildning du har men jobben är få och inte så välbetalt. Om du har en utbildning som djurskötare så kommer du ett mer självständigt och utvecklande arbete. Det finns även en KY-utbilding i Uppsala inom området. Jag länkar till utbildningarna
http://utbildning.slu.se/vara_utbildningar/kandidatoyrkesprogram/Djursjukskotare/oversikt/
http://www.jallaskolan.se/
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: