TOEFL SBCC

Nu är det så att jag är intresserad av mechanical engineering på SBCC. Jag gick in på sbcc sida för att få lite mer information angående TOEFL. Detta fick jag reda på:

Our International Student Support Programs include International Student Academics Program (ISAP) and English Language Studies Program (ELSP). (No TOEFL score is required.)

http://www.sbcc.edu/prospective/International_Students.php

Betyder det alltså att jag inte behöver göra TOEFL test och att jag är tvungen att gå på dessa kurser? Förstod inte riktigt den delen.

en till fråga... hur vet man om ens betyg räcker till innan man ansöker... Om jag hade t.ex 10 snitt så skulle jag aldrig sökt till handelshögskolan... skulle vara nice och veta ungefär vart gränserna går på de olika colleges i usa.

Och är det svårt att sedan få en transfer till UCSB? Jag menar, är det höga krav på betygen från college? Tack.

Och tack än en gång för den hjälp du erbjuder. Du gör ett underbart jobb.
Levy 2009-08-27 02:31

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-08-27
Hej
Jag har kollat och det står ju att Toefl-test inte är nödvändigt och som jag tolkar det att det ingår språkkurser i programmet.Man kan aldrig i förväg veta om poängen räcker eller ej eftersom  de väger in andra meriter och rekommendationsbrev.
Om du vill ha hjälpa och mer information så kan du vända dig till ett center i Malmö som hjälper svenskar med ansökan till utbilding i USA.
http://www.malmoborgarskola.se/edukationUSA.aspx
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: