utan gymnasiebetyg vad kan man studera?

hejsan, jag är 32 år och sjuk i ms finns det något hopp för mig att få någon form av utbildning alls eller är mitt lopp kört? min ms är inte så illa att jag sitter i rullstol än jag går själv men har man och barn och svårt att ta mig till en skola om det inte är på komvux i trollhättan. så distans vore ett bra alternativ vore kul att ha någon form av utbildning överhuvudtaget. vad kan man söka på för utbildningar när man har endast gymnasiebetyg på 2.9? vet inte vad det är värt poängs mässigt. har noll koll.
Marie Häll 2009-11-20 02:42

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-11-22
Hej
Det finns både utbildingar inom högskolan och mer yrkesinriktade utbilding inom yrkesvux och Yrkeshögskolan/KY. När jag titta på utbudet i Trollhättan så finns det flera utbildningar inom yrkesvux som omvårdnad, kock och fastighetstekniker. Inom KY finns en utbildning inom produktionsutveckling.
Inom högskolan finns många utbildningar på distans så det är svårt att svara när jag inte vet vad du är intresserad av. Om inte dina poäng till den högskoleutbildning du är intresserad av räcker så pröva att skriva högskoleprovet.Du kan även läsa mer om högskoleprovet på  av länkarna(www.studera.nu)
Jag bifogar länk så kan du söka efter program på distans och se vilket utbud som finns. Jag bifogar också en länk där du kan se antagningspoängen. Dina betyg räknas om och ditt betygssnitt på 2,9(jämförelsetal) blir 12,17.
https://www.studera.nu/aw/courseGuide.do?lang=sv
http://www.vhs.se/sv/Statistik1/

Skriv kommentar: