Restaurangkonditor

24 apr 2007
Fråga:
Hej igen !! Jag fortsätter med en fråga om yrken inom resturangbranschen. En konditor kan ju även arbeta inom restaurang. jag antqr att det främst är bakverk, bröd och efterrätter det är tal om,( glass, sorbeer etc. ) Men, vi har ju fortfarande våra kallskänkor. Är det så, att konditorn på en restaurang har tagit över just efterrättsbiten från kallskänkan ? eller kan  det vara så, att konditorn, på vissa restauranger ersätter kallskänkan ? Hur är det med utbildning. Är restaurangkonditorn en kallskänka med påbyggnad eller är det en person med traditionell konditorutbildning ? Återigen hoppas jag, att någon matintresserad kollega kan hjälpa mig på traven Med vänligam hälsningar Bernt ortner matintresserad SYV

Svar:

26 apr 2007
Hej Gå inoch läs ams yrkesbeskrivningar http://afi3.ams.se/yrken/ListaYrkesOmraden.aspx