Antikmålare

Hej,

Äntligen har jag funnit ett yrke som tycks passa mig pefekt, jag har bestämt mig för att utbilda mig till antikmålare. En antikmålare jobbar med att få möbler och föremål att se åldrade och antika ut genom att behandla dem på olika sätt och färger.

Hur som helst så har jag letat och letat efter utbildningar (vill helst få en lärlingsplats) men har inte lyckats hitta några förutom enstaka mycket korta kurser. Det verkar lite konstigt att dem är så svåra att hitta, så udda yrkeval kan det väl inte vara när man ser såndana möbler i inredningsbutiker jätte ofta.
Har pratat med en del antikmålare, flera har fått lärlingsplatser, men dem flesta tycks vara självutbildade, alla tycker dock att det var skitsnack att gå en målarutbildning och massa andra utbildninar här och där.

Kan ni snälla hjälpa mig med lite tips och råd, känns som om jag inte kommer nån vart och vill inte ge upp det här.

Tack så mycket!
Nahren 2007-07-07 00:29

Kommentarer:


Metrak 2007-07-07
Har egentligen ingen aning om vart du kan vända dig.

Men det låter som att du ska söka dig mer åt antikvariat och konserverande, kanske. I Göteborg har de en konservatorutbilning som kanske kan vara något.

I Umeå (tror det var där) ger de utbildning inom byggnadsbevarande, de kan ha något liknande inom möbler.
Dessa är troligen väldigt akademiska, och om inte de passar kanske du kan prova:

I Östervåla i Uppland har de en skola/företag som nyproducerar gamla möbler, och dom ska väl målas för eller senara antar jag. Har tyvärr ingen adress, gör en altavista sökning.

Annars tror jag att du har gett ditt eget svar, försök att få en praktik/lärlingsplats hos någon, det är troligen den bästa skolan. Specielt om du inte kan hitta någon lämplig utbildning.

Testa oxå dramatiska institutets hemsida, de ger utbildningar inom scenografi och snickeri, som jag gissar kan vara ganska liknande.

""Ledsen att jag inte kan ge några """"riktiga"""" förslag, men det är inte riktig min bransch.""
Lycka till.
Malin 2007-07-08
Du kan ju söka efter utbildningar till möbeltapetserare. Då får man lära sig att renovera möbler från grunden. I Ljusdal har det i alla fall tidigare funnits en eftergymnasial utbildning på 1-2 år som har mycket gott rykte.

Skriv kommentar: