utbildning?

Hej,

Undrar över vilken slags utbildning, kurs, kompetens för krävs för att kunna arbeta med barn, t ex inom skola och/eller förskola, som har specifika behov?

Har själv barn med neuropsykiatriska svårigheter, såsom ADHD, asperger, dyslexi och även ev ADD. Brinner för dessa barn, och anser att det är mycket som kan och behöver göras redan på tidigt stadium för dessa barn. Många upptäcks inte ens i tid, vet av egna erfarenheter. Samt att det finns oerhört många stolar som både barn och föräldrar trillar mellan i jakt efter hjälp - hjälp att hjälpa sitt/sina barn! Vill på något vis göra något konkret, som förhoppningsvis kan förändra, i alla fall leda till förändringar. Men förstår att man förmodligen behöver mer utbildning på papper, än det jag "bara" har från egna erfarenheter. Men vad?? 

Hjälp? Vad ska man utbilda sig till? Är inte lärare, är inte utbildad inom någon slags pedagogik. Men har arbetet inom vård och omsorg, förskola, men tills största delen  inom kontor/administration.

vad ska man satsa på för utbildning? Inte för lång helst, vill arbeta och konkret göra! Samt helst på distans. Förslag, tips, råd mottages tacksamt!

Tack på förhand!

Mvh

Janet

Janet 2014-02-06 12:50

Kommentarer:


Chris Wigh 2014-02-11

Hej

Du måste bestämma dig för på vilket sätt du vill arbets med dessa barn. Det kan vara i skolan som lärare/specialpedagog, utredningar som psykolog, vårdare som undersköterska med inriktning funktionshinder. Det finns även en del utbildning inom Yrkeshögskolan.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar:

Taggar: barn- och ungdomspedagogik, specialpedagogik, assistent, annan utbildning inom pedagogik och lärarutbildning