Vill jobba i butik!

Hej!

 

Jag gick naturbruksprogrammet på gymnasiet då jag inte visste vad jag ville jobba med, jag har alltid tyckt om djur så det fick bli mitt val men nu vill jag jätte gärna jobba i butik då jag älskar mode och allt där till. Jag har sökt ett flertal tjänster och skickat in spontanansökningar men inte fått något napp, mest för att jag inte har någon utbildning eller erfarenhet inom yrket. 

Jag undrar om det ger större chanser till arbete i butik om jag läser en kurs till butikssäljare, är det någon idé eller går cheferna mest på erfarenhet och om man jobbat i butik tidigare?

Nelli 2015-09-22 22:18

Kommentarer:


Tommy 2015-09-23

Hej Nelli,

En utbildning är bra, men det tar tid.
Du kan också utbilda dig själv genom att läsa den här boken ordentligt:
http://www.redaktionen.se/produkt.php?visa=1000tipsbutik

Gärna flera gånger så att du känner att du är inne i rätt tänk, och sedan gå runt till butiker som du vill jobba hos för att få till ett samtal med ägaren eller den som anställer. (Då kan du eventuellt ha med boken att hänvisa till)
Se här vad de som läst den tycker om den: http://www.redaktionen.se/kundrecensioner.php?visa=1000tipsbutik

En kompis som också ville jobba i butik (istället för på café) fick denna av mig i present, och bara några månader senare fick hon jobb i en butik.
Så det fungerar.

Jag har ett fåtal ex av denna boken till salu till ett riktigt bra pris, kontakta mig via epost ([email protected]) vid intresse.
Har några kvar efter att jag hade egen firma som bl a sålde dessa böcker.

Vänliga hälsningar,
Tommy

Chris Wigh 2015-09-24

Hej
Att läsa till Butikssäljare ger inte automatiskt jobb i butik. Läser du den på distans så ingår ofta ingen praktik och det är en nackdel.Jag tror det är bra att gå runt och presentera dig och ev lämna ett CV. Jag tror nog de tär minst lika bra som att läsa in gymnasiekurser inom området.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: