Etnologi

Hej!

Nu till sommaren tar jag examen i Etnologi inom europaprogrammet. Det är nu dags att jag bestämmer var  jag ska fortsätta. Min första fråga är: vad är jag kvalificerad att arbeta med redan efter examen? Min andra fråga är: Jag vill främst arbeta med information, som till exempel införmatör, men inom mitt ämne: etnologi. Har ni något tips hur jag i så fall bör forsätta min utbildning? Är en KY-utbildning ett bra alternativ, nu när jag inte har någon yrkeserfarenhet inom detta område? Är annars medie- och kommunikationskurser ett bra alternativ? På södertörns högskola finns en liknande utbildning med etnologi som inriktning (Samhällsstudier med praktisk journalistik). Kan jag komplettera med kurserna inom detta program och bli behörig informatör?

tack på förhand

vänliga hälsningar

Anna Andersson
Anonym 2007-01-14 00:03

Kommentarer:


Anonym 2007-01-15
Hej
Jag tror att kurser inom ämnet medie- och kommunikationsvetenskap kan vara ett bra komplement till din utbildning. Kurserna erbjuds av många universitet och högskolor. Det finns en del KY-utbildningar somkanske kan vara lämpliga t ex en utbildning i Stockholm, Kommunikation nya medier.
https://webb.ky.se/Utbildning/UtbildningVisaAktuell.aspx?id=4392&sort=U
Anonym 2007-03-05
Hej!
De flesta större museer har informatörer. Då får man ju jobba med både etnologi och kommunikation. Jag har samma planer som du när det gäller jobb. Har läst etnologi som fristående kurser och läser nu journalistik. Tror att kurser i medie- och kommunikationsvetenskap är ett utmärkt komplement för din del.
mvh Johan

Skriv kommentar: