Vilsen och lättdistraherad, behöver studieguru idag!

 Hej! Jag är en relativt vilsen och känslig person som inte ännu funnit vad jag vill jobba med. Funderar dock mcyket på utbildning inom antingen dans, leveldesigner, 3D tekniker, frisör eller singer/songwriter. Är till naturen något otålig och har extremt mycket energi inom mig. Jag har varit kreativ med allt jag kunnat få tag på såsom skriva dikter/motiverande meningar, dansar på eget konstnärliga sätt, målar och tecknar ofta, lera, musikskapandet, modellar och sjunger mer eller mindre varje dag för att träna rösten. Jag är rebellisk av mig och samtidigt väldigt lättpåverkad av starka personligheter samt miljöer. 

 

Har studerat på folkhögskola på Skeppsholmen i tre år och trodde att jag skulle komma på då vad jag ville med mitt liv eftersom det var allmän kurs jag gick. Men nej.  Jag är medveten om diverse verktyg och tankesätt man kan behöva gå igenom för att finna vad man vill jobba med, bloggar har jag läst och gjort ett EX antal tester. Jag har prövat det mesta utan något vidare resultat. Är även medveten om att det inte handlar om hela livet när det kommer till jobb och har detta alltid i tankarna när jag funderar och letar. 

 

Nu till min fråga! Vet du/ni något annat test, metod eller vad det nu finns som är vägledning på en djupare nivå? Behöver verkligen gå till roten med detta hinder, och behöver göra det ganska snart. 

Vänligen undanbes förslag som att gå in på arbetsförmedlingen, typtester och andra karriärtester eftersom frågorna i dom är svårt för mig att relatera till. T.ex frågor som; "Vill du jobba på ett kontor?" Det är svårt för mig att veta, eftersom jag aldrig har gjort det förut. 

 

Vill även tillägga att jag har arbetat på en fundraisingbyrå och ska snart få praktikplats på café. Har praktiserat mycket, men har aldrig haft ett jobb och jag är 27 år nu. Så sitter mest och söker allt mellan himmel och jord i förhoppningar om att ett mirakel ska ske haha! 

 

Är ledsen för denna enormt långa fråga, men jag är i lite av ett akutläge. Kan inte göra detta på egen hand, jag behöver hjälp nu!! 

 

Tack på förhand!

 

Yumi

Yumi 2016-03-02 11:28

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-03-04

Hej
Det bästa är att boka en tid med en studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen. Att göra tester kan vara en bra början men man bör även diskutera de resultat man får. Studievägledare är utbildade inom samtalsmetodik när de gäller studie- och yrkesval
Hälsningar Chris

Yumi 2016-03-07

Jag förstår din tanke, det stämmer nog också. Jag går till studievägledare på jobbtorget, och än så länge så har jag kommit längre än vad jag gjort med alla tester. 

 

Hon har gett mig en uppgift att kolla upp ALLA jobb och yrkesgrupper som jag känner är intressant, och vi ska sedan diskutera detta mera  ingående. Men trots det så har jag fortfarande svårt att greppa om det verkligen ÄR intressant för min egen del, eller om det är något som skulle passa mig för lättsamhetens skull.. Är som sagt otålig, vilket jag trodde att jag tränat bort för längesedan. Och denna otålighet gör ofta att jag prioriterar fel... helatiden. :/

 

Något tips för hur jag kan utveckla min fokus och sätt att prioritera? 

 

Ha en fin dag!

 

Yumi

Skriv kommentar: