Barnskötare

hej! Jag jobbar som vikarie inom barnomsorgen och har gjort länge. Mitt problem är att jag inte kommit in på skolan då trycket på universitet är väldigt stort och de tar inte in så mycket folk. Jag har sökt länge utan framgång. Jag får snart inte jobba kvar även om de vill det, just för att LAS systemet ställer till det. 

Nu ska jag söka in igen till höstterminen. Vet hur stort behovet är inom barnomsorgen och de skriker efter vikarier så jobb har jag. Men jag vill kunna få min utbildning också. Jag bor i Växjö kommun. Finns det någon möjlighet till att kunna plugga barnskötare på distans i någon annan kommun? 

Känner mig desperat efter hjälp, då jag vet vad jag vill jobba med och brinner för detta yrket. Finns det någon möjlighet för mig att få en utbildning även om jag inte kommer in på universitet? 

Tack på förhand. 

Sanna 2016-03-08 21:28

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-03-11

Hej
Vill du läsa till Förskolelärare så är det en högskoleutbildning och barnskötare är en gymnasial utbildning som man läser via vuxenutbildningen. Om du ska läsa barnskötare i annan kommun än din hemkommun måste din hemkommun först bevilja det
Hälsnignar Chris

Skriv kommentar: