Fråga

Hej!
Jag funderar på att börja studera till hösten men vet inte riktigt vad.
Tidigare har jag arbetat på gruppboende för personer med funktionsnedsättningar och skulle vilja fortsätta på det spåret men vet inte riktigt vilka alternativ som finns.
Jag har försökt att googla men jag tycker att det är svårt att hitta. Det närmaste jag kommit är speciallärare vilket som jag förstår är en lärare som vidareutbildat sig och kan arbeta med bland annat barn med funktionsnedsättningar? Eller är jag helt ute och cyklar?
Så min fråga är helt enkelt vad finns det för olika alternativ inom sektorn att utbilda sig för att arbeta med funktionsnedsättningar?
Eller ja, jag vill egentligen arbeta med människor på något sätt, jag har kollat på en utbildning som behandlingsassistent för ungdomar, vilket också verkar intressant, men inte känt att det varit perfekt för mig så jag är helt enkelt öppen för förslag om det finns andra utbildningar du kan råda mig om.
Skulle gärna vilka studera utomlands om så är möjligt men då jag tidigare försökt fråga och söka runt om det så verkar det vara svårt att få till.
Tyvärr är jag just nu utomlands så kan därför inte komma in på ett personligt möte men skulle verkligen uppskatta att få svar via mail.
Mvh elvira Eriksson

Elvira 2016-03-20 10:30

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-03-23

Hej
Det bero på hur du vill joba med personer som har en funktionsnedsättning. Det finns många yrken som t ex undersköterska, sjuksköterska, lärare, kurator, pskykolog ect
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: