Utbildning som ger jobb just i mitt område?

Hej!

Jag är snart färdigutbildad undersköterska genom vård-omsorgsprogrammet på gymnasiet. Men oturligt nog hade jag redan arbetat så mycket inom vården innan jag ens började min utbildning så jag känner mig idag väldigt mättad på vården. 

Just nu känner jag att jag vill lufta hjärnan och ta in nya kunskaper och ny erfarenhet! Mitt största problem är att jag inte vet vilka branscher jag kan söka mig till med min usk-utbildning och mitt andra stora problem är; om jag pluggar till något inom t ex ekonomi som jag är ganska intresserad av, hur vet jag att jag får jobb utan att flytta på mig?

Jag bor idag i Strömsunds kommun och har min sambo här som nu har en fast tjänst. Vi har båda våra familjer här och känner verkligen inte för att flytta på oss. Hur vet jag då vad jag kan plugga/söka mig till för att ha jobb i min kommun? 

Tacksam för svar!

 

Rebeckah 2016-04-10 10:57

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-04-14

Hej
Boka en tid med en studievägledare inom vuxenutbildningen för att diskutera igenom ditt utbildnings- och yrkesval. Du hittar kontaktuppgifter på kommunens hemsida under vuxenutbildning. De kan även hjälpa dig med att se vad som är möjligt utifrån behörighet och antagningskrav.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: