Vad är det för yrke?

Hej,

Har under flera år nu gått och funderat på vad jag ska utbilda mig till och har egentligen en ganska klar bild nu av vad jag vill göra, problemet nu är att jag egentligen inte hittar detta i något yrke, eller så missförstår jag definitionerna av yrkesrollerna/arbetsuppgifterna.

Jag är kreativ, detaljorienterad, organiserad och strukturerad med ett lagom stort kontrollbehov som gör att jag aldrig lämnar något halvfärdigt. Duktig på att analysera, se vad som behövs, vad människor egentligen vill ha, se samband och att effektivisera om det är ett ord. Detta är som sagt saker jag är duktig på och som jag faktiskt tycker är roligt, vilket gör att jag skulle vilja arbeta med något där jag får använda mig av det här.

Mina tankar rör sig kring

  • Anordna evenemang och resor – planera hela evenemanget från början till slut vare sig en konferens, ett bröllop, företagsresa, ett visst företags evenemang eller vad det nu kan vara. Jag vill inte jobba på resebyrå (boka charterresor etc) utan mer buss/grupp/företagsresor isåfall.
  • Lite á la spindeln i nätet arbete?
  • Administrativa uppgifter som innefattar planering, schemaläggning, personalkompetensutveckling, anordna evenemang, tillställningar och resor (som nämnts)?
  • Jag älskar att göra power points (nerd alert) så om det finns något arbete där det ingår vore det alldeles toppen!

Jag tror inte att jag passar på ett jobb där jag sitter med samma uppgifter hela tiden ex som ekonom/löneadministratör (vilka jag ser som ganska enformiga arbeten), eller som administratör där jag egentligen inte ansvarar för något. Ord som kommer upp i mitt huvud är typ koordinator, samordnare, fixare… Men när jag söker verkar det antingen inte finnas eller så innebär det något helt annat än vad jag har tänkt mig. Så jag är lite lagom förvirrad. Finns det något/några yrken som tar upp det här eller delar av det?

Extremt tacksam för svar och hjälp, hoppas ni förstår vad jag är ute efter!

Frida 2016-06-28 21:48

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-07-24

Hej Frida!

Ledsen att svaret har dröjt.

Jag tror att jag förstår vad du är ute efter. Den första yrkestitel som jag kom att tänka på är projektledare.

Projektledare finns ju i en mängd branscher men utifrån dina intresse och vad du söker kanske event, media, reklam/PR, kommunikation kan vara något?

Ofta får man då användning för sin kreativa sida kopplat till det administrativa.

Du får gärna höra av dig till mig på [email protected] så kan vi kika mer detaljerat på olika vägar/utbildningsalternativ.

Lycka till och ha en fortsatt fin helg!

 

Vänliga hälsningar,

Mikaela Aare

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: