Förslag på yrken

Hej!

Jag tog studenten förra året och läste Samhällsvetenskap med inriktning i beteendevetenskap. Jag har studerat spelutveckling på högskola men hoppade sedan av då jag kände att det inte riktigt var som det jag förväntade mig. Nu läser jag som sjuksköterska och är också osäker på det då jag inte känner mig bekväm att vara så nära med människor. 

Jag är blyg och gillar inte att arbeta konstant i grupp, jag söker efter en karriär som har bra lön och som intresserar mig. Jag är svag på matte och försöker hitta en karriär som inte innehåller mycket av det heller. Jag gillar att forska om människors beteende och hur de fungerar i samhället. Jag är intresserad av kriminologi och psykologi, men är osäker på dessa då kriminologer inte har god arbetsmarknad här i Sverige, och att vara psykolog innebär att man måste prata mycket, vilket inte är min starka sida. Har du några förslag på yrken som kan tänkas passa mig?

Linda 2016-08-19 13:15

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-21

Hej Linda!

Kanske beteendevetare? Med tanke på ditt intresse för psykologi/kriminologi och tidigare att du gick sam beteende. Beteendevetenskap är ju ett otroligt brett område där man kan välja olika inriktningar inom t.ex. IT.

Här kan du läsa mer om var man kan jobba som beteendevetare och med vad: http://www.saco.se/studieval--karriar/studieval/yrken-a-o/beteendevetare/

Återkom gärna om du har ytterligare frågor.

Lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: